Spotkanie treningowe |
Autor |
Wiadomość |
Zvolack
Administrator
|
Wysłany: 2008-09-21, 20:10
|
|
|
Cytat: | patent z gniazdami który zrobił Misiek. Gniazda są zwalone, za ciasne | mówisz o gniazdach na nogi .. zrobione dobrze nie psuja skrzynek.
hugwa napisał/a: | nie jestem do nóg przekonany, | póki były na 100 cm było ok. Teraz jest taka sytuacja: moduły mogą stać na nogach ale .. na końcach takich jak Zwolaków czy Tc kobyłki "usztywniają", bez tego skrzynki sa bardzo chwiejne. Kobyłki natomiast w przeciwieństwie do nóg generują ogromne kłopoty transportowe. W składane raczej bym się nie pchał po pierwsze ze względu na koszty po drugie i tak będą zajmowały masę miejsca. Stawial bym dalej na nogi z uwzględnieniem porządnych składanych kobyłek na końcach. |
_________________ Zvolack
www.zwolakowka.pl
 |
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: 2008-09-21, 20:30
|
|
|
zvolack napisał/a: | Łuk ostbahn nie ma bananków | żaden tam ostbnahn ale fakt, na DD chyba jedna połowa podpięta banankami (powinny wisieć) druga chyba podpięta była bez zvolack napisał/a: | (obanankuję) | dzięki zvolack napisał/a: | ma juz opakowanie | jak to? znaczy uwzględniasz moje, czy kombinujesz? zvolack napisał/a: | Semafory miały odwrotnie zamontowane bananki na szczęście Misiek zakłada skręcane przemontowałem | aaa, jednak popierniczyłem, sorki, ale dziękuję hugwa napisał/a: | Na pewno nie podoba mi się patent z gniazdami który zrobił Misiek. Gniazda są zwalone, za ciasne i mam wrażenie że długo ten Ostbahn taki śliczny nie będzie. | trzeba delikatnie wkładać na razie wkładane dwa razy
rozwiązania (hipotetycznie) - zeszlifować nogi żeby były luźniejsze. ostatecznie wariant przykręcany do boków, ale to przecież wg niektórych szpeci wygląd makiety - jakieś parawany, zasłonki, firanki trzeba wieszać ;-D |
|
|
|
 |
wiygN [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-21, 20:44
|
|
|
hugwa napisał/a: | zostanę przy kobyłkach | Ja wiem... jeśli się robi skrzynkę od razu z myślą o nogach to można to zrobić tak, żeby ablało. Ja swoje robiłem z myślą o kobyłkach i wciskanie im nóg na siłę może się dla nich źle skończyć, ze względu na konstrukcję. |
|
|
|
 |
Zvolack
Administrator
|
Wysłany: 2008-09-21, 20:47
|
|
|
wiygN napisał/a: | Ja swoje robiłem z myślą o kobyłkach | to teraz podumaj nad kobyłkami .. składanymi tak żeby zawsze w zestawie były |
_________________ Zvolack
www.zwolakowka.pl
 |
|
|
|
 |
BogdaN [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-29, 06:08
|
|
|
Rozkręcicliśmy z Markiem podstawki kobyłek. (Panowie, tak krótkie wkręty to można sobie wkręcić ). Dodaliśmy wzmocnienia zastrzałów coby w transporcie nie uległy uszkodzeniu a wczoraj zamiast wkrętów zmocowałem śruby z nakrętkami wbijanymi (30 kompletów - 27,50) i opryskałem na czarno (2 spraye czarny satyn - 25,20). Ponieważ do skręcania użyto za krótkich wkrętów niektóre wymieniłem na dłuższe. Całość mieści się w bagażniku choć przyznaję, że jeżeli ktoś weźmie walizkę zamiast miękkiej torby to będzie mały problem.
postarzone kobyłki.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 94 raz(y) 136,69 KB |
|
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: 2008-09-29, 06:57
|
|
|
BogdaN napisał/a: | Panowie, tak krótkie wkręty to można sobie wkręcić | ops, faktycznie, toto przegapiliśmy BogdaN napisał/a: | śruby z nakrętkami wbijanymi (30 kompletów - 27,50)
2 spraye czarny satyn - 25,20). | znaczy do rozliczenia |
|
|
|
 |
wiygN [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-29, 11:27
|
|
|
BogdaN napisał/a: | tak krótkie wkręty to można sobie wkręcić | Kobyłki były robione pod ostrzałem w Pradze rok temu ale faktycznie, można to było poprawić w Skierniewicach. BogdaN napisał/a: | opryskałem na czarno | Nie jestem przekonany, czy to poprawiło estetykę kobyłek... Chyba trzeba będzie jeszcze nad malaturą popracować. BogdaN napisał/a: | (30 kompletów - 27,50) (...) (2 spraye czarny satyn - 25,20) | Rozliczyłem na składki. |
|
|
|
 |
wiygN [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-30, 17:02
|
|
|
hugwa napisał/a: | Marcin - napiszesz do własciwej osoby? | Odpowiedź: Frank Janson napisał/a: | Dear friends,
good news!
I received a call from Michael Köhler today:
The Brunswick group will bring the RUT-system and twelve telephones that
will work with ist. So we could use this system for the DR and the KN.
Hans v. Hausen will bring the system with 5 ports and telephones which could
be installed in the PKP area if Marcins system is not available.
Dirk Lübeck and me did some test yesterday in the evening: Using the
backup-systems of NRE and some additional DECT-phones we can provide service
to the friends of CSD ( if their system is not available) and replace the
damaged system of the DSB.
In addition to this, Markus Vocht will bring another 10-port system (8 DECT
and 2 analog ports) and Jens Emmermann will bring antother 6-port system
(all DECT) so we will have enough backup in case one of the active systems
will crash.
Many thanks to all who helped to get this job done
Have a nice and save trip to Naumburg
Looking forward to meet you!
Frank