Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
TESTY w DCC
Autor Wiadomość
Alex

Dołączył: 30 Cze 2012
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2013-04-29, 13:23   

I jeszcze test siły ;-) V60
11 wagonów:
http://youtu.be/I1UnxHWcNho
daje rade nawet przy tak małym promieniu koła
15 wagonów:
http://youtu.be/o1nckF-av-I
tu widać poślizg, duże obciążenie zbyt mała masa lokomotywy.
Przy małych prędkościach daje radę lecz maksymalnej szybkości nie osiąga (pali gumę - która jest na środkowej osi ;-) ).
Ps. Jakość jest kiepska bo robiona komórką.
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2013-04-29, 14:00   

Myśleć... myśleć... :evil:
http://www.google.pl/#scl...iw=1294&bih=881
_________________

 
     
Alex

Dołączył: 30 Cze 2012
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2013-04-29, 16:40   

No nie wszyscy znają języki obce :!:
"anleitung"
no ale dzięki przydało się.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2013-04-29, 16:48   

WM-MODEL napisał/a:
Myśleć... myśleć... :evil:
A tak w skrócie?
bo w normalnym języku to ja znalazłem, że tego się nie da resetować?
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2013-04-29, 18:42   

Na dole str. 5 z tego sznurka: http://www.maile.es/PDF/DHT160C_DCC.pdf

Schreiben Wert 8: Rücksetzen des Decoders auf Werkseinstellung
=Pisanie wartość 8: Resetowanie ustawień fabrycznych dekodera
_________________

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2013-04-29, 18:54   

:mrgreen:
Ciekawe czy próbowałem kiedyś tego oczywistego sposobu i czy się resetował.
Odkąd pamiętam był to syfiasty dekoder niezależnie w co wsadzony.
Dopiero przelutowanie przewodów pomogło.
 
     
Alex

Dołączył: 30 Cze 2012
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2013-08-15, 20:29   

Test BR232 z modułem dźwiękowym Uhlenbrock 32300
Poprawne ustawienie dzików jest znacznie trudniejsze niż w dekoderze z dźwiękiem.
Trzeba programować dwa deki ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=NJUI16mM_kc
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2013-08-15, 20:34   

Tak samo się programuje jak dekoder dźwiękowy :-P
_________________

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group