Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
spotkaNie w SkiernNiewicach
Autor Wiadomość
mikser
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-13, 00:55   spotkaNie w SkiernNiewicach

I już po spotkaNiu. A było zajefajNie :D SilNa grupa pod wezwaNiem stawiła się na orzeszkowym (to już drugie) spotkaNiu. Tym razem miejscem N-zlotu była parowozownia Skierniewice. Zresztą co ja będe pisał niech zdęcia przemówią za mNie.
Krucjata przeobrażenia w N-ormowicza działa dalej naszą ofiarą padła Gabi - przyjaciółka Zvolacka. Ba już została nawet uraczona pierwszym N-ormowym modułem. Teraz czekamy na pierwszy damski moduł w Naszym gronie.

Jak w każdym Najlepszym serialu nie mogło i u Nas zabraknąć gościa specjalNego - tym razem był to Charakterek z Iwoną.
 
 
Charakterek
Gość
Wysłany: 2005-11-13, 01:32   

potwierdzam, chłopaki jesteście super, a Mikser to zajefajny kucharz. I Iwona by sie skusiła, ale ma chorobę lokomocyjną, wiec nie ryzykowała... Ale jak jeszcze kiedyś w lato zrobicie nalot w Skierniewicach - to będe na 10000000%

PS. Miksiu, podaj przepis tej pychy. Ja doć jeszcze czosnku dołoże i będzie mióóóóóóóóód...
 
 
mikser
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-13, 01:33   

Charakterek napisał/a:
Ja doć jeszcze czosnku dołoże i będzie mióóóóóóóóód...


wiedziałem ze czegos zapomniałem dodać.. a przepis to hymm.. już nie pamiętam - tworze na miejscu :)
 
 
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2005-11-13, 11:29   

- 1,5-2kg kiełbasy (rodzaj zależny od gustu, ja preferuje wiejską, ale nie za suchą, najlepszą kupi?em w Sejnach, w lokalnej jaczejce "Dełra")
- dwie średnio duże cebule

Przepis
kiełbasę i cebulę skroić w kostkę, wrzucić na patelnię, smażyć na oleju. Niezbędna pomoc kuchcika w przypadku ukrojenia sobie dwóch kawałków palca chińskim nożem z Tesco :mrgreen:

po zarumienieniu dolać zawartość małego słoika z sosem pomidorowym lub keczapem (wg uznania i preferencji smakowych) - w tym przypadku uzyliśmy przecieru pomidorowego, oczywiście kupionego w Tesco

serwować na ciepło, podawać z pieczywem (najlepiej w połączeniu z bułeczkami z Tesco).
wyśmienicie smakuje serwowane wraz z piwem (tu takze dowolność, zależnie od preferencji konsumenta)

Uwaga! wazne! potrawa najlepiej smakuje jak się ją przyrządza na patelni (także z Tesco) i na piecyku-kozie opalanej drewnem!!


kryptoreklama Tesco jest jak najbardziej zamierzona, bo to najlepiej zaopatrzony sklep w okolicach parowozowni w SKierniewicach.
 
 
mikser
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-13, 11:33   

Misiek napisał/a:

po zarumienieniu dolać zawartość małego słoika z sosem pomidorowym lub keczapem (wg uznania i preferencji smakowych)


Absolutnie nie keczapem - TYLKO i WYŁĄCZNIE przecier pomidorowy !!
 
 
wiygN
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-14, 10:28   

Misiek napisał/a:
w przypadku ukrojenia sobie dwóch kawałków palca chińskim nożem

Moze to te palce takiego posmaku dodały? :shock:
 
 
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-14, 10:37   

idąc dalej możnaby podnieść wątpliwość, czy aby na pewno głównym składnikiem sosu były pomidory.... :lol:
Ostatnio zmieniony przez hugwa 2007-07-13, 11:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mikser
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-14, 10:42   

hugwa napisał/a:
idąc dalej moznaby podnieść wątpliwość, czy aby na pewno głównym składnikiem sosu były pomitory.... :lol:


a to już słodka tajemnica kucharza :)

PS k... ale sobie pociąłem paluchy..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group