Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Radom 2008 - tabor
Autor Wiadomość
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-03-19, 20:29   

Hubciu - jeszcze jedno, scenariuszowo-rozkładowo:
w I/II epoce mamy ze Zvolackiem od zaje..ania składów osobowych ;-) tak ze 4-5 pewnie się znajdzie
w V epoce mamy.... tylko bipy -> pushpull pojechał w Polskę, szczynobus kiersNo też
chyba, że Zvolack coś kitra

bajdełej... ktoś informował Przemka?
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-19, 20:47   

Misiek napisał/a:
w I/II epoce mamy ze Zvolackiem od zaje..ania składów osobowych

ja też mam, Ai/Bi i hechty.
Osobówki się zdadzą w wariancie 'podpublikowym'
:arrow: http://www.norma.fremol.p...p?p=24793#24793
 
     
twardy


Wiek: 50
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-19, 21:35   

Misiek napisał/a:
w V epoce mamy.... tylko bipy
Czy w grę wchodzi tylko PKP ?
_________________
http://norma.fremo.pl
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-19, 21:36   

Bóg Cię opuścił?
Jeżdzilibyśmy jednym pociągiem...
 
     
twardy


Wiek: 50
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-19, 21:49   

No to :
Ygreki + Halberstädter - skład bez loka
TGV Thalys - skład komplet - do zcyfrowienia :mrgreen:
Eurostar - skład komplet - do zcyfrowienia :mrgreen:
_________________
http://norma.fremo.pl
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-19, 21:52   

twardy napisał/a:
Ygreki + Halberstädter - skład bez loka

To pasuje. Ino sprzęgi bys zmienił...
twardy napisał/a:
TGV Thalys (...)
Eurostar

jeśli chcesz, żeby wślad za Bogusiowym szczynkansenem pofrunęły na podłogę na moim zawijasie, to prosze bardzo.
Ale ja bym aż takiej wiochy nie robił....
 
     
twardy


Wiek: 50
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-19, 21:54   

eee lewitowania by nie było bo by się V-max ustawiło .
a pod publikę super ;-) :lol:
tylko stacje za krótkie :mrgreen:
_________________
http://norma.fremo.pl
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-03-19, 21:55   

eee, takiego tałatajstwa to nie halo...
ygreki owszem, chętnie
bardziej licze na jakieś dampfloki... i TO

w sumie się okaże, że mamy wystarczająco śmieci, żeby odpuścić V epokę ;-)

hugwa napisał/a:
Ale ja bym aż takiej wiochy nie robił....
Zvolack ma.... Hamburgera
a ja bym mógł może zcyfrować ET25 ;-)
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-19, 21:55   

nienienienie.
jak będziemy kiedyś we własnym sosie, to czemu nie. Ale nie tym razem... Szkoda czasu na programowanie fredów.
 
     
twardy


Wiek: 50
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-19, 21:56   

Misiek napisał/a:
dampfloki... i TO

no i orient ekspres ( simplon - czy jak go tam zwał )
_________________
http://norma.fremo.pl
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-03-19, 21:57   

PROGRAMOWANIE FREDOW ZAJMUJE 1 MINUTĘ BEZ POTRZEBY ZDEJMOWANIA INNYCH LOKOMOTYW Z TORÓW
:evil:
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-19, 22:03   

...a z tym programowaniem to nieśmiało przypomnę wpadziochę z Poznania....
Dobrze by było, gdybyście ustalili z Maćkiem metodę programowania, żeby nie było sytuacji w której jakos tam pomerdane CV ustawione na centralce FL nie są widoczne dla Spaxa czy vice versa... nie pamiętam o co chodziło, ale w pewnym momencie mieliśmy tylko jedną lokomotywę.
Najlepiej jeśli ustalimy jakie lokomotywy są potrzebne na początek i tym przypiszecie fredy. Pojedynczo. I weźmiemy jedną skrzynkę luzem albo kawałek toru żeby do programowania nie trzeba było nawet na chwilę zatrzymywać makiety.
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-19, 23:20   

Wydaje mi sie rozsądne, żeby bazowy rozkład i przydziały zrobić jednak taborem III/IV epoki.
Są dwie Bipy na osobówki, małe parowoziki zaczną czkać jak tylko deczko się tory przybrudzą i tak czy siak będą jeździć gagariny.
Weźmy duże parowozy.
Misiek - i tak weźmiesz ten swój traktor.
Do tego będzie skład na 'pospieszny'. I pozamiatane.
Oczywiście możecie wziąć ile i czego chcecie, jak nie będzie publiki to możemy i DCCC odstawiać kolorowymi maleńkimi wagonikami.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-03-20, 09:29   

chodzi o wagony... kolorowe, ładne chłodnie, fikuśne węglareczki Schwerin...

a to, czym sie je turla to szczegół, znaczy parowozami...
przy liczbie FREDów i maszynistów =<5 oraz odpowiednim rozkładzie jazdy powinniśmy się ogarnąć tymi czajnikami co się zbierze, znaczy powinno starczyć na zapas

p.s. przypomniało mi się, że Piotrek ma jeszcze T16/BR78 KPEV, Glaskastena i tego R3_cośtam ;-)
z czego te dwa ostatnie z firmowymi dekoderami - więc czkać nie powinny.

choć teoretycznie kwestię taboru to powiiniśmy wespół ze zvolakiem obgadać ;-)
JA jestem za kopciuchami,
chyba, że uda sie zcyfrować Krowę :mrgreen:
 
     
Zvolack
Administrator

Wiek: 48
Dołączył: 07 Sie 2006
Skąd: Istebna
Wysłany: 2008-03-20, 10:40   

ja zabiorę wsio co mam. tylko mi br 86 strasznie kaprysi. ty2 gagar o ile wroci z malowania , ok1, witek , br 56 , diselek . chyba wsio co mam z cyferka . wagonow zabiore tye ile mam kart :D wynika z tego ze chyba kopciuchy choc VI - V mozna by puscic w jakims momencie .. ilez to roboty , ja mam dwa fredy .. przypisze im po dwa loki .
_________________
Zvolack
www.zwolakowka.pl
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group