Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzień Dziecka '2008
Autor Wiadomość
Ariel Ciechański
kustosz ;-)

Wiek: 41
Dołączył: 05 Maj 2007
Skąd: Par. Skierniewice
Wysłany: 2008-06-04, 14:51   

hugwa napisał/a:
NJakbyś zanabył kobyłki i jakieś deszczułki coby je przedłużyć będzie git. Może aluminiowy ceowniczek, w który da się wcisnąć nogę kobyłki i unieruchomić wkrętem? W razie czego można wziąć też kilka kobyłek ode mnie. Nie mam transportu.
BogdaN: zgarnij jeśli możesz Marcina i Artura.

Ustawiamy na 130, dzięki czemu będzie łatwiej omijać i przeskakiwać graty na hali.


W razie czego podbudujecie się podkładami do obrotnicy :-D
_________________
Pozdr.
CAr.
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-04, 15:18   

Wiesz co Dziubek, to wcale nie jest takie znowu zabawne.
Myślę że wyrażę powszechną opinię pisząc że to jest raczej ostatnia impreza w takich warunkach.
Co roku "za rok" ma być inaczej, a nie jest.
 
     
Ariel Ciechański
kustosz ;-)

Wiek: 41
Dołączył: 05 Maj 2007
Skąd: Par. Skierniewice
Wysłany: 2008-06-04, 15:25   

hugwa napisał/a:

Co roku "za rok" ma być inaczej, a nie jest.


Szkoda, że nie zwróciliście mojej uwagi na pewne niuanse związane z eksploatacją taboru w skali 1:160 ;-) Opcjonalnie możemy pomyśleć o sali na I p. budynku warsztatowego. Tylko tu dochodzi upierdliwość wejścia po schodach. Pomieszczenie na pewno jest czystsze od magazynu i hali maszyn.
_________________
Pozdr.
CAr.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-06-04, 15:57   

zvolack napisał/a:
Zabierzcie duzo towarowych. Ja zabieram tylko 3 składy osobowe. + Maka , 290 Class'e i Witka.
to ja kilka lokomotyw na wszelki słuczaj i resztę dorównam amerkańcami (też kolorowe)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-06-04, 21:15   

hugwa napisał/a:
Misiek: coś skrobałeś o zakupie kobyłek - byłoby w dechę, bo nóżek na 130 nie masz do tego. Jakbyś zanabył kobyłki i jakieś deszczułki coby je przedłużyć będzie git.
zakładałem, że:
- jeździmy na kobyłkach, te co są starczą nie dla wszystkich
- jak kupię dla siebie to pewnie bym kupował w Casto w Skierkach (poprawka na wujka Murphyego)
- albowiem nie kupię tego we Warszawie bo mam "niepodrodze" i czasu na zakup mało

Jeśli jednak miast kobyłek stosuje się antydziecięcą politykę 130cm ;-) to nóżki mam tylko na "pola" - reszta nóżek jest przypisana do modułów, których nie będzie w ramach pokazu
chyba, że komuś się chce wiercić po cztery otwory z każdej stroNy modułu, to wtedy można zainstalować nóżki "tuchowskie"
:arrow: http://www.norma.fremo.pl...er=asc&start=48

wiec... ile jest kobyłek z casto i czy ten ujawniony Układ zawiera w sobie jakąś stację, czy tylko dwa techniczne i szlak pomiędzy?
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-04, 21:45   

Misiek napisał/a:
ile jest kobyłek z casto

U mnie takich do wzięcia od zaraz na pewno pięć.
Misiek napisał/a:
zy ten ujawniony Układ zawiera w sobie jakąś stację

tia. Stację i przystanek z ładownią.
Możecie dobrac też Techniczny, jeśli się Piotrkowi zmieści.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-06-04, 22:14   

dla ułatwienia dla Piotrka:
;-)

moduly.jpg
Plik ściągnięto 105 raz(y) 136,72 KB

 
     
Zvolack
Administrator

Wiek: 48
Dołączył: 07 Sie 2006
Skąd: Istebna
Wysłany: 2008-06-04, 22:17   

Kruca bomba .. nie po to robiłem nogi wg Normy żeby teraz pakować skrzynki na kobyłki z casto bo nie macie innych. Ciekawe czy na Fremo tez bedziecie zabierac castobyłki .. Żenada. Dzieciaki zobaczą wszystko z ramion tatusiów co wyeliminuje dotykancwo.
_________________
Zvolack
www.zwolakowka.pl
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-06-04, 22:24   

zawsze można wystawić tylko to co ma nóżki 130cm
8-)
albo z tego co leży w kącie poskładać znowu nóżki - jak we Pradze

tylko szkoda, że takie ustalenia (kobyłki/130cm) jak zwykle wychodzą na dwa dni przed imprezą
pytałem, kurna, jakiś miesiąc temu
http://www.norma.fremo.pl...ight=czym#25610
 
     
twardy


Wiek: 51
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-04, 22:42   

hugwa napisał/a:
Piotrek: I zabierz Miśka ;-)
BogdaN: zgarnij jeśli możesz Marcina i Artura.

ja się umawiałem z Piotrkiem !

hugwa napisał/a:
Bądźcie na tyle wcześnie.

a co Ciebie nie będzie ?
_________________
http://norma.fremo.pl
 
     
173
173


Wiek: 61
Dołączył: 15 Kwi 2007
Skąd: Izabelin Dziekanówek
Wysłany: 2008-06-04, 22:43   

Misiek napisał/a:
dla ułatwienia dla Piotrka:
;-)

proszę jeszcze o dodatkowe wyjaśnienia/potwierdzenia:
jadą:
torowisko...,
pola (nr1),
łuk Nemo z bliźniakiem (nr2),
mój łuk na nasypie (nr3),
moduły wiygNa (nr4)

na Kole zostają przeładowane na inny transport kołowy:
......
......
......

zostaje (czyli nie jedzie):
techniczny

Proszę o potwierdzenie i uzupełnienie powyższych wyliczanek, gdyż twardy (rozmawiałem tel. ) też by się zabrał z nami, razem 4 os + skrzynki

od miksera zabieram jutro kabelki o 14.23
 
     
wiygN
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-05, 01:12   

zvolack napisał/a:
Dzieciaki zobaczą wszystko z ramion tatusiów co wyeliminuje dotykancwo.
Lub zwiększy zasięg bachorzych macek zależnie od postawy moralnej tatusia ;-)

173 napisał/a:
na Kole zostają przeładowane na inny transport kołowy
173 napisał/a:
moduły wiygNa (nr4)
:-)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-06-05, 23:36   

Czy jest jakiś plaN makiety, czy układamy się z tego co jest i tak ogólnie, wykorzystując zakamarki i przeszkadzajki w hali maszyn?

Czy zostało jakoś (zakulisowo?) ustalone na czym się wystrawiamy i kto w razie czego zabiera narzędzia potrzebne do skonstruowania nóżek wzorem praskim.
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-05, 23:41   

Misiek napisał/a:
Czy jest jakiś plaN makiety, czy układamy się z tego co jest i tak ogólnie, wykorzystując zakamarki i przeszkadzajki w hali maszyn?

Druga część pytania jest odpowiedzią na pierwszą.
Misiek napisał/a:
Czy zostało jakoś (zakulisowo?) ustalone

Wydaje mi się czy się czepiasz? Bo może ja przemęczony dziś jestem...
Misiek napisał/a:
na czym się wystrawiamy

eee.... na podłodze? Maciek ma nóżki. Ty masz do któregoś modułu. Piotrek ma.
Nie ma do innego Twojego, ale coś można wykombiNować lub pominąć. Albo wziąć wkrętarkę. Przyznam, że nie pomyślałem żeby dać Mikserowi swoją.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-06-05, 23:52   

hugwa napisał/a:
Wydaje mi się czy się czepiasz?
nie, po prostu chcę jasnej odpowiedzi na zadane miesiąc temu pytanie
teraz już mam odpowiedź
..ujdzie...
hugwa napisał/a:
eee.... na podłodze?
bardzo śmiesznie, przezabawne, hahaha 8-)
hugwa napisał/a:
Nie ma do innego Twojego, ale coś można wykombiNować lub pominąć.
yyy, to tylko do niego potrzebne nóżki?
myślałem, że beznóżkowych modułów jakoś więcej będzie
hugwa napisał/a:
Albo wziąć wkrętarkę. Przyznam, że nie pomyślałem żeby dać Mikserowi swoją.
jak nie zapomnę to wezmę z pracy
tylko z jedną baterią mam, najwyżej dopakuję "ładowarkę"
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group