Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Poznań '08 - tabor
Autor Wiadomość
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-10-09, 15:40   

określ potrzebną ilość taboru
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-09, 15:46   

Osobowe to tak jak w N. - co najmniej jednaBipa i 7-8 Y PKP (na otwarcie).
W wersji I/II - to co wam w duszy gra. Byle się uzbierał skład 6-7 wagonów 4-osiowych (mam bagaż, pocztę i jeszcze dwa hechty) i drugi - np donnerki (też ze 6-7 sztuk - mam 4 lub 5 ale z krótkim sprzęgiem).
W piątej możemy jeździć Bhp Dawida i....niczym więcej, bo chyba ten szczynobus Dawid pogonił.
Towarowe to po weekendzie ustalimy.
 
     
kiersNo
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-09, 16:11   

hugwa napisał/a:
bo chyba ten szczynobus Dawid pogonił.
pogonił do 173
hugwa napisał/a:
W piątej możemy jeździć Bhp Dawida
nie bo ma seryjne zestawy kołowe.
Może by puścić cokolwiek osobowego w V. Jakieś piętrusy ( yy misiek chyba je upłynnił ), czy insze kolorowe badziewia.
Mogę zabrać coś nie PeKaPowego, rokoszczańskie Avmz i Bpmz niestety pomarańczowe :oops:
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-09, 16:36   

kiersNo napisał/a:
cokolwiek osobowego w V. Jakieś piętrusy ( yy misiek chyba je upłynnił )

A.... ten puszpul? No ładny. Był.
kiersNo napisał/a:
pogonił do 173

Ale ablający i scyfrzony?
 
     
kiersNo
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-09, 16:44   

hugwa napisał/a:
Ale ablający i scyfrzony?
Puszczony był ablający ale czy Piotrek go zcyfrzył to nie wiem. Trzeba w niego wpakować jakiś normalny dekoder bo Lenc się przy nim zesrał.
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-09, 16:45   

Trza zadzwonić do Piotrka....
A czy my mamy jakieś wolne dekodery i moce przerobowe? Pytanie do Miśka właściwie...
Moznaby spróbować moją "prawie Pk2" okablować.
 
     
Zvolack
Administrator

Wiek: 49
Dołączył: 07 Sie 2006
Skąd: Istebna
Wysłany: 2008-10-09, 19:09   

Ty1 powinien byc juz ok. Moj Gagar, 86, 290, Witek, Mak i Class66 Będą napewno. PKP puscił bym na początku potem byle mak nie ciągał bipy.
_________________
Zvolack
www.zwolakowka.pl
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-10-09, 20:36   

puszpule pojechały rok temu do Łodzi
mam za to pekapowską Vepokową bipę ;-)
może dotrze taki śmieszny szczynobus co to na moście w Zwolakowie się ładnie prezentuje

zvolack - zająłbyś się I/II epoką? skoro do N. Ci nie dali zabrać ;-)

zabrałbym kolorowanki Vepokowe (chłodnie, Hblnss_cośtam, szutrówki)
Ygreki (4szt)
złoty sonder-hecht arnolda?

lokomotywy:
maleństwo niebieskie
Ludmiła Power aus Rußland
Uboot w rezerwie (choć lubię nim jeździć)
2x Mak
Pm2 w głębokiej rezerwie (być może zachowuje się jak mój gagar)
do sprawdzenia mam G12 i BR86 bo nawet nie pamiętam jak jeźdżą

Twardy zaoferował się z pożyczką ;-) BR44 z "wdziękiem" plus może BR50 ;-)

z dekoderów to mi raptem dwa lenze zostały
ale możesz zapolować w art&trade na TCS M1-PH - fajniutki
dziś kupisz - w poniedziałe-wtorek mogę odebrać z Emili Plater, zlutuje się na miejscu ;-)
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-09, 21:05   

Misiek napisał/a:
mam za to pekapowską Vepokową bipę

Zabierz!
zvolack napisał/a:
Ty1 powinien byc juz ok

Weź też osiołka. Koniecznie. Nawet jeśli miałby stac koło szopy.
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-09, 23:06   

Misiek napisał/a:
może dotrze taki śmieszny szczynobus co to na moście w Zwolakowie się ładnie prezentuje

A jak wysoko oceniasz prawdopodobieństwo dotarcia?
Bardzo by sie przydał - wtedy Witek latałby w sesjach pierwszoepokowych, a ten srajtygiel w III/IV.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-10-10, 18:43   

nie ma szynobusa - paczka okazała się książką kucharską :-)
rozmawiałem z Piotrkiem - pożyczy Desiro, ale nie ma dekodera i trzeba by w razie czego jakoś przechwycić

słowem - niech księciunio zrobi rozkład uwzględniają "za-szynobus" - np. Mak'a z jedym Ygrekiem ;-)

w I/II mogą być dwa Witfeldy ;-)
 
     
Zvolack
Administrator

Wiek: 49
Dołączył: 07 Sie 2006
Skąd: Istebna
Wysłany: 2008-10-12, 21:47   

Uaktualniam : Ty1, Ty2, Gagar, Ok1, TKi3, Br03, Br86, Br290, Witek, Mak i Class66. Może śmigać wszystko byle z sensownym składem.
_________________
Zvolack
www.zwolakowka.pl
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-10-12, 21:49   

ponawiam pytranie - zvolack - zabierasz I i II epokę :?:
 
     
Zvolack
Administrator

Wiek: 49
Dołączył: 07 Sie 2006
Skąd: Istebna
Wysłany: 2008-10-12, 22:59   

ja nie mam nic z I i II a rzczej malo .. cos tam zabiore
_________________
Zvolack
www.zwolakowka.pl
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2008-10-12, 23:01   

może inaczej - miałem na myśli jakieś starsze rupiecie ;-)
chyba, że coś sie księciuniowi pomerdało w drugim poście
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group