Kwitologia, tabor (wstępnie) |
Autor |
Wiadomość |
wiygN [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-18, 14:16
|
|
|
IV Też.Coś tak mnie tknęło. Teraz to się chyba większość takich przewozów raczej kontenerami załatwia. Plantacja->statek->pociąg->ciężarówka->hurtownia Misiek napisał/a: | "gabaryt" | Dobry pomysł. Biorę jedną platformę z obniżoną podłogą - bardzo podobne były (są?) na PKP stosowane. Dorzucę 2 klasę kremowo/zieloną dla obsługi, dopnie się Gagarina, coś ochronnego i można jechać. |
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: 2009-06-18, 14:47
|
|
|
Wiem...
Ale chyba nie przeszkadza nam to zbytnio?
Chyba, że transport chłodni będziemy symulować postawieniem kontenera na platformie?
Tylko, że ja np. nie mam okartowanych platform pod_kontenerowych, oprócz jednej Rms i chyba Kbs |
|
|
|
 |
Salamanca

|
Wysłany: 2009-06-21, 11:44
|
|
|
Co do taboru to mogę wziąć jeszcze 4 szt. FL 8291K.
Muszę jeszcze wziąć korepetycje z tych wszystkich literek... Choćby z:
http://www.norma.fremo.pl...p?p=36440#36440
bo ni w ząb tego nie rozumiem... |
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: 2009-06-21, 12:20
|
|
|
Zbyszek napisał/a: | FL 8291K. | jeśli to jest platforma samochodowa, to... żadna z obecnych stacji tego nie obsługuje
Zbyszek napisał/a: | korepetycje z tych wszystkich literek... | w skrócie: http://www.kontrakt-bhp.c...olej/wagony.php |
|
|
|
 |
wiygN [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: 2009-06-22, 07:43
|
|
|
...karty ładunkowe wydrukowane (3 komplety, plus "kilka" czystych)
...SADy wydrukowane |
|
|
|
 |
Salamanca

|
Wysłany: 2009-06-23, 15:00
|
|
|
Wyszło, że nie wyszło.... Nie dam rady zrobić kart do swoich wagonów. Po pierwsze, że mam małe pojęcie o tym co te arkusze do mnie mówią a po drugie, że nie mam czasu na dłużej usiąść i tego zrobić. Jakby ktoś mógł wziąć 7 czystych kart do wypełnienia na miejscu to bym był wdzięczny.
Z moim Blue Tigerem jest podobnie, mam dekoder i lokomotywę i brak czasu na połączenie.. Może się uda na miejscu.. |
|
|
|
 |
Misiek

|
Wysłany: 2009-06-23, 16:40
|
|
|
Czystych kart jako takich to chyba nie mam(y)
Jak stryjeNka księgowa nie ma to proponuję olać te kilka wagonów - damy radę bez nich.
Za to jakbyś zabrał Desiro to ja zdaje się mam dekoder, którego jeszcze nie wsadziłem w drugiego "Gagara".
Rozkład jazdy rozpisany jest na 4-5 lokomotyw, więc nawet jak każdy zabierze po dwie (z jednej epoki) to wystarczy |
|
|
|
 |
wiygN [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-23, 17:19
|
|
|
Misiek napisał/a: | stryjeNka księgowa nie ma | Nie mam |
|