Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Tabor
Autor Wiadomość
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-06-16, 21:41   Tabor

Myślałem, żeby zrobić to na luzie, prawie jak pod publikę.

Ponieważ karty wagonowe mam tylko JA i zvolack, to wagony towarowe pewnie zabezpieczę w wystarczającym stopniu - celując w epokę IV i V.
Pociągi osobowe to już Wasze zmartwienie, macie tego sporo ;-) (choć chętnie bym pojeździł jakims kopciuchem z donerbuschenami)

w ten sposób uda się przewietrzyć część kolekcji.

Amerykanów odpuszczam.

Kopalnię Przemowa potraktujemy już po nowemu, wungiel niech wozi się z technicznych.

Apropos, mieliśmy wymyślić nazwę dla Technicznego.
 
     
twardy


Wiek: 51
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-16, 21:54   

No super :!: :-)
Ja dam składy osobowe .
No i jedno wahadło węglarek.
I jeszcze jedno wahadło beczek.
Na wahadła może być zbiorcza karta ?

No a teraz na trzy dni spadam do Torunia na SGP ciężko popracować .
_________________
http://norma.fremo.pl
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-06-16, 22:02   

Na wahadła nie trzeba kart.
Zbyszek ma wahadło talbotów, daj mu szanse ;-)
Ja mogę mieć wahadło chłodni i szutrówek,

Jutro sie szkole w godzinach 10-16, więc będe offline ;-)
 
     
twardy


Wiek: 51
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-16, 22:12   

Misiek napisał/a:
szutrówek,
Miodzio
_________________
http://norma.fremo.pl
 
     
Salamanca


Wiek: 42
Dołączył: 18 Paź 2008
Skąd: Czyste
Wysłany: 2010-06-17, 06:23   

Ten mój mega zestaw talbotów jest z II epoki. Mam parę z piątej, chyba ze 4. Trochę mało na poważny skład..
Jakby co, to mam jeszcze dużo cystern. Też III ep.
No i 7 kontenerowców DHL Vep.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-06-17, 06:23   

Się wymysli
Te kontenerowce brzmią ciekawie ;-)
 
     
siennawaw

Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2010
Skąd: WA
Wysłany: 2010-06-17, 06:39   he he

chcialbym upchnac ze dwa sklady osobowe he he moga byc trzy :mrgreen: dodam loki do nich ale kart nie mam nie wspomne o fredach o
 
     
Salamanca


Wiek: 42
Dołączył: 18 Paź 2008
Skąd: Czyste
Wysłany: 2010-06-17, 06:39   

Kontenerowce to: Trix 15272 plus 2 FLM - nie pamiętam numerów.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-06-17, 07:16   

Ja też coś kontenerowego mam, można połączyć
Tylko, że ogranicza nas długość technicznych, więc wahadła nie będą mialy więcej niż 110cm (włącznie z lokomotywą), Zresztą pociągi zdawcze powinny mieć nawet mniej, zeby sie na ładownie zmieścić.

Proponuję Maćkowi i Arturowi przedstawienie do oceny składy osobowe ;-)
Mile widziany ten szynobus piłkarski - w Skierniewicach ładnie jeździł ;-)
 
     
siennawaw

Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2010
Skąd: WA
Wysłany: 2010-06-17, 08:04   

Coz ja biedny moge zaproponowac:
- TRIX TEE z dzwiekiem
- TRIX 12259 parowoz z dzwiekiem plus 3 wagony osobowe z oswietleniem
- TRIX 12455 disel z dzwiekiem plus hm mam trixa PKP 91074 ale jeden he he
mam tez 4 tramwaje - zarcik - ich nie postawie na torach z powodu braku trakcji he he
zreszta przytargam skrzynke cala to pokaze co mam bo i Flaszmana i Brawe tyz mam ale zeby bylo glosniej to proponuje troche dzwieku :-D generalnie nie uzywany bo brak toru ... robi sie 2 lata, lepiej mi poszlo z Nm mam makiete i tabor skrecam od Niemca, pokaze Wam fotki ...
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-06-17, 16:31   

może być, zajęcie dla tych lokomotyw i TEE się znajdzie
zapewne twardy znajdzie jakieś osobowe wagoniki do tych lokomotyw ;-)
 
     
siennawaw

Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2010
Skąd: WA
Wysłany: 2010-06-17, 19:20   

dziekuje z gory za wszelka pomoc w tym wzgledzie ;-)
 
     
Zvolack
Administrator

Wiek: 49
Dołączył: 07 Sie 2006
Skąd: Istebna
Wysłany: 2010-06-18, 22:59   

Cytat:
Apropos, mieliśmy wymyślić nazwę dla Technicznego.
skoro są Chlewiska to może Obory albo Końskie :) A może w inna stronę np jak w Gdańsku - Politechnika :):) Chodziło mi tez po głowie tak narodowościowo: Grunwald Westerplatte, Tannenberg :):) albo oddam Chlewiska i mój techniczny będzie Węgierska Górka :)) albo pojedziemy po całości IRKUCK :):) w każdym razie coś spektakularnego :):) co doTaBoRu toja przywioze Gagara i 3 Y + Class 66 z kontenerami + Ty2 zamiennie z Ok1 + Bipa
_________________
Zvolack
www.zwolakowka.pl
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-06-19, 11:59   

Możemy zostawić/zamienić Chlewiska dla Tc1 ale wymyśl coś fajnego dla Tc2. Byle nie myliło się z skrotem Chlewisk jak obecnie jest - obie są na CeHa ;-)

Węgierska Górka jest za blisko Zwardonia ;-)
Tabor - wystarczy bipa z jedną klasą (plus Ty2 lub Ok1), gagar jako towarowy sie zawsze przyda, classa też,
Już zaczyna sie ciasno robić w ruchu osobowym ;-)

Zastanawiam sie nad przyśpieszeniem czasu do 6x.
Przy czasie 4x, przejechanie makiety zajmuje całe 11 minut (czyli 2min.45sek reala) podczas gdy dla 6x -> 3min 12sek.
warto?
 
     
siennawaw

Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2010
Skąd: WA
Wysłany: 2010-06-19, 17:44   

trza jezdzic expresowo, szybko, szybciej, jeszcze szybciej he he moze 10 lipca cos roztawim i pojezdziem? :mrgreen:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group