Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacja w skali N
Autor Wiadomość
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-15, 16:35   

Prace nad stacją trwają.
Dziś dwie fotki segmentu drugiego jeszcze w stanie surowym.

24.jpg
Plik ściągnięto 241 raz(y) 166,69 KB

23.jpg
Plik ściągnięto 222 raz(y) 156,18 KB

 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-15, 18:01   

co to za szuter jest? siakiś dziwnowaty..... poza tym fajniutko.
ten dworzec, cóż to?
Ostatnio zmieniony przez hugwa 2007-06-09, 08:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-15, 18:37   

Dworzec Waldbroon Vollmer 7523, stoi odwrotnie, ma usunięte elementy.
Podsypka wymieszana przez dzieci fain Faller, Noch i może coś jeszcze. Będzie malowana.
Krawężnik peronu Auhagen, nawierzchnia piasek z plaży w Kołobrzegu :mrgreen:
 
     
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-18, 21:13   

I już po malowaniu, przy zachodzie słońca zawitał na stację towarowy

25.jpg
Plik ściągnięto 832 raz(y) 151,26 KB

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-06-18, 21:25   

kruca bomba, ładny ten budyneczek
 
     
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-19, 07:07   

BogdaN napisał/a:
jakaś awaria była, że brutto jedzie po torze przy dworcu!


Przeanalizuj możliwości ruchowe stacji ze schematu wyżej :mrgreen:
 
     
Nemo

Dołączył: 08 Maj 2006
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-19, 17:29   

BogdaN napisał/a:
jakaś awaria była, że brutto jedzie po torze przy dworcu!


Kilkakrotnie podczas ekskursji do Skierniewic , zaskoczyło mnie takie "brutto" śmigające po torze w bezpośrednim sąsiedztwie budynku.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-06-22, 10:18   

tak w temacie i z ciekawości - jak się nazywa "oryginał" tej stacji? to na terenie obecnej Polski?
 
     
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-22, 18:13   

Stacja znajduje się w stanie szczątkowym - chyba 2 tory zostały, brak obsługi, itp. - w północnej wielkopolsce w bardzo ładnym krajobrazowo terenie - morena czołowa (jak w górach). Dziś zdradzę jej nazwę i położenie ale w języku niemieckim. :mrgreen:
Szukajcie

26.jpg
Plik ściągnięto 10587 raz(y) 18,87 KB

 
     
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-22, 18:40   

Właściwie to mam dylemat jaką nazwę umieścić na stacji. Polską czy niemiecką. Stacja w Polsce, zbudowana przez Niemców, tabor mam niemiecki, choć tylko taki, który po wojnie w Polsce jeździł.
Na ten moment mam pomysł następujący:
Na peronach montowane są polskie tablice a niemieckie leżą na ziemi lub odwrotnie
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-06-22, 18:58   

ministerek napisał/a:
Szukajcie
chyba mam :)
ministerek napisał/a:
Na peronach montowane są polskie tablice a niemieckie leżą na ziemi lub odwrotnie
może być np. kwiecień 1945 :D

bzowo.jpg
Plik ściągnięto 192 raz(y) 65,21 KB

bzowo2.jpg
Plik ściągnięto 210 raz(y) 77,8 KB

 
     
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-22, 22:06   

No no , to mi się podoba
Dobry jesteś :mrgreen:

Bzowo Goraj

Według kilometracji, na zamieszczonym skanie jest błąd Deutsche Reichsbahn.
135 km dotyczy linii Inowrocław - Drawski Młyn a nie Drawski Młyn - Ujście. Na stacji ta linia ma km 0 i dociera do Piły
 
     
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-07-01, 18:31   

dziś przybyło trochę drzew...

27.jpg
Plik ściągnięto 196 raz(y) 161,43 KB

 
     
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-07-10, 09:32   

jeszcze dach i wrota ...

28.jpg
Plik ściągnięto 190 raz(y) 101,05 KB

 
     
ministerek


Wiek: 54
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-07-13, 09:38   

w miarę wolnego czasu zajmuję się parowozownią.
Mam jednak problem. Ponieważ na oryginalnych planach sytuacyjnych mojej stacji nie jest zaznaczone żadne urządzenie do nawęglania parowozów, mniemam, że albo go nie było (co byłoby dziwne) lub były urządzenia o lekkiej konstrukcji drewnianej, do ręcznego naładunku węgla przy pomocy koszy. Takie jak na rysunku. Jak myślicie?

29.jpg
Plik ściągnięto 139 raz(y) 26,35 KB

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group