Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Tabor i rozkład jazdy
Autor Wiadomość
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-10-11, 15:24   Tabor i rozkład jazdy

Zasadniczo wstępnie proponowałbym I i II epoke, ale trzeba by podliczyć ile wagonów z kartami mamy, tzn JA mam ;-)
resztą wagoników mozna obskoczyć składy tranzytowe i takie tam.
Coś się wymyśli.

chyba, że FREMO w Ameryce :?: Dobra, z tym to żartowałem 8-)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-10-11, 18:01   

Nie jest dobrze, mam tylko 19 okartowanych wagoników z epoki, pluz 11 bez kartowych.
Do tego 3 lokomotywy (dwie bardzo naciągane) i Witfeld

Ciut za mało.
 
     
twardy


Wiek: 51
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-11, 18:23   

W epoce I nie mam nic a w II jeden parowóz BR45 z gapą na burcie
i takie coś Kruckenberg SVT 137.
A i jeszcze komplet wagonów osobowych też z gapami.
Może jeszcze jakiś parowóz by się znalazł.

SVT 137.jpg
Plik ściągnięto 94 raz(y) 21,85 KB

_________________
http://norma.fremo.pl
 
     
siennawaw

Wiek: 48
Dołączył: 12 Maj 2010
Skąd: WA
Wysłany: 2010-10-11, 18:30   

witam, ja sie podziele he he
mam juz 3 pelne sklady bavarii i ide dalej ... :lol:
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-10-11, 18:32   

Ale to nie tak!

Makietka mała to raczej małe składy.
Ruch osobowy ograniczony do lokalnego.
Bardziej by się przydały wagony towarowe, najlepiej z kartami
 
     
Salamanca


Wiek: 41
Dołączył: 18 Paź 2008
Skąd: Czyste
Wysłany: 2010-10-11, 22:34   

Misiek napisał/a:
Ale to nie tak!

Makietka mała to raczej małe składy.
Ruch osobowy ograniczony do lokalnego.
Bardziej by się przydały wagony towarowe, najlepiej z kartami


Jak się ogarnę to wrzucę listę tego co mam. Myślę, że tak koło czwartku..
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-10-17, 14:28   

Salamanca napisał/a:
Jak się ogarnę to wrzucę listę tego co mam. Myślę, że tak koło czwartku..
czwartek minął a ja znam tylko ilość lokomotyw jakie będziemy mieli. ;-)

Ptl2/2 Glaskasten - dwie sztuki (Piotrek, Zbyszek)
R3/3 (Piotrek)
BB II - 2 sztuki (Zbyszek, Maciek)
G10 (Zbyszek)
G12 (Misiek)
naciągane BR86 (Misiek)
naciągane BR44UK (Misiek)
bardzo naciągane BR24 (Misiek)

Wittfeld 2 sztuki (Misiek, Maciek)
Świniobus 2 sztuki (Piotrek, Zbyszek)

Proszę o zabranie ww lokomotyw - zawsze lepiej mieć w rezerwie
Jak macie coś fajnego jeszcze to się przyznajcie ;-)

Wczoraj posiedziałem z pół godzinki i dorobiłem sobie brakujące karty na wagoniki.
Wydrukuję i zafoliuję.
Jakby co to jest jeszcze chwila czasu - ale nie lubię robić wszystkiego na ostatnią chwile.
Zazwyczaj akurat coś wtedy wypada nie związanego z tematem :-|
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-10-26, 22:56   

naciągane i czarne lokomotywy (DRG) wylatują z rozpiski
zostaje Bawaria, Prusy, może jeszcze Saksonia od Marka ;-)

Pracuję nad rozkładem jazdy (wreszcie).
na razie zrobiłem 5 godzin (czasu makietowego, czyli 1,25 godziny realnej)

Do obecnego RJ potrzebne będą:
1 skład osobowy - zasadniczo bawarski - jako główny pociąg osobowy
2 motoraki (świnka i Witek, lub kombinacja tychże)
2 składy towarowe (lokomotywy pruskie, wagony mieszane/fremowe)
1 towos - lokomotywa bawarska, jeden brankard* plus 1-2 wagony osobowe**, plus wagony towarowe (obojętnie jakie, bo fremowe)

razem: 4 lokomotywy, dwa motoraki,
dobrze mieć zapas, więc ponawiam prośbę o zabranie wymienionych powyżej modeli ;-)

* - nie mam brankarda, Piotrek ma ten fajny wagonik FLM, 8369
** - wezmę dwa prusaczki z serii FLM 8821-8824
chyba, że Zbyszku masz taki zestawik bawarski ;-)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-10-26, 23:15   

p.s. założenia ruchu towarowego:

- pociągi zbiorowe jeżdżą z Chlewisk do Przemowa, nie obsługują stacji i przystanków po drodze (aż dwóch)
- towary rozwożą towosy, makieta jest tak ustawiona, że jadąc z Chlewisk zostawiają/zabierają wagony z ładowni w Tuchowie i Misiach. Zwolaków ma możliwość oblotki.
- kompletowanie składów odbywa się wyłącznie w Chlewiskach - Tuchów służy tylko do krzyżowań pociągów.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-10-28, 13:59   

Rozkład jakby ułożony - poprawki przez weekend.
Nudny jakiś ;-) Makieta mała, przydałoby sie więcej zakrętów i mijanek ;-)

Zrobiłem na 2,5 godziny czasu realnego, czyli 10godzin czasu makietowego. Pewnie się znudzi po tych 2,5 godzinach - tak jak ostatnio, bodajże w Radomiu.

Kolory na RJ:
czerwone - osobowe
różowe - motoraki
niebieskie - towos
czarne - towarowe

karty ładunkowe przygotowane, jest ich mało, więc dodrukowałem pustych ;-)

RJ.jpg
Plik ściągnięto 102 raz(y) 278,33 KB

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-10-28, 14:03   

Co robimy z niedzielą?
Ten sam rozkład w tej samej epoce czy ten sam innym taborem? np IV-V
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-11-03, 07:38   

Nowy rozkład jazdy - zasadniczo będzie podobny do pierwszej wersjii.

Dojdzie pociąg pośpieszny, bawarski ;-)
Pociągi towarowe będą podmienione na dwa towosy (KPEV i KBayStsB kursujące do Zwolakowa i Tuchowa) oraz jeden towarowy KPEV (kursujacy do Przemowa przez Tuchów).
Motoraki będą zebrane w jeden obieg (obojętnie, który motorak pojedzie, ważne, że wg rozkładu)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-11-06, 18:24   

Rozkład jazdy dla nowego układu makiety jest już gotowy
Do obsługi potrzeba 5 maszynistów.
Przygotuję dwa warianty: I/II epoka, oraz coś powojennego (po prostu towosy przerobię na zwykłe pociągi towarowe)

Rozkład jest na 12 godzin makietowych, czyli 4 godziny czasu żoliborskiego

RJ-1.jpg
Plik ściągnięto 108 raz(y) 579,68 KB

 
     
173
173


Wiek: 61
Dołączył: 15 Kwi 2007
Skąd: Izabelin Dziekanówek
Wysłany: 2010-11-09, 20:26   

w domu obecnie nie mam warunków, a chciałem sprawdzić nówki sztuki.
Niestety nie z planowanych epok:
z IV 781087 dcc
i z V 739404 analog;
zmieścimy gdzieś między rozkładami?
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2010-11-09, 20:31   

na pewno się zmieścimy

o tym analogowym masz obrazki
http://www.tcsdcc.com/Cus...ive/739404.html
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group