Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Moduł/Diorama
Autor Wiadomość
Cytres

Wiek: 22
Dołączył: 23 Cze 2011
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-28, 15:48   Moduł/Diorama

Witam ,mam w planach zbudować moduł a raczej dioramę z zasilaniem.
Planowane wymiary to: 75x35 (długość x szerokość).
Niestety nie mam pomysłu na rozplanowanie torowiska więc mam prośbę do was żebyście (jeśli macie pomysły) podrzucili mi swoje pomysły układ torowiska.
Najlepiej chciałbym umieścić tam małą stacyjkę z bocznicą :roll:
url]http://www.modelmania.com.pl/product_info.php?cPath=2131_5_462_469_468&products_id=9067&%3CosCsid%3E[/url]
 
     
a_tox


Wiek: 50
Dołączył: 07 Sie 2006
Skąd: Gdansk
Wysłany: 2011-08-29, 09:44   Re: Moduł/Diorama

Cytres napisał/a:
...Planowane wymiary to: 75x35 (długość x szerokość)...

75x35 to mało nawet jak na N-kę...

Rozjazd Peco Large ma około 160mm...dwa takie rozjazdy i masz połowę z 75cm wykorzystaną.
A gdzie reszta makiety?
175cm to już trochę lepiej, ale i tak za mało...
Spróbuj zrobić najprostszy układ korzystając z np. XTrackCad (http://www.xtrkcad.org/Wikka/HomePage).
_________________
A_Tox
 
     
Cytres

Wiek: 22
Dołączył: 23 Cze 2011
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-31, 15:40   

Zastanawiam się jakich torów użyć ,może Fleishmann N-Gleis code 80 ?
 
     
kolmod

Dołączył: 01 Sie 2006
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2011-08-31, 19:36   

Cytres napisał/a:
Zastanawiam się jakich torów użyć ,może Fleishmann N-Gleis code 80 ?

Nie idźcie tą drogą. W www.modelarski.pl zakupisz flexy Code55 Peco.
_________________
N jak Najlepsza
 
     
Cytres

Wiek: 22
Dołączył: 23 Cze 2011
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-31, 19:53   

W tym sklepie nie ma tych torów ,znasz jakiś inny ?!
 
     
Marucha


Wiek: 72
Dołączył: 08 Lip 2008
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-31, 21:12   

W wątku o torach Peco znajdziesz adres sklepu w Pradze i możesz zamówić meilem
_________________
1947-2016†
 
     
kolmod

Dołączył: 01 Sie 2006
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2011-09-01, 06:32   

Cytres napisał/a:
W tym sklepie nie ma tych torów ,znasz jakiś inny ?!

Na stronie widnieje że mają. Widocznie kiepsko aktualizują te informacje...

TH.JPG
Plik ściągnięto 150 raz(y) 44,61 KB

_________________
N jak Najlepsza
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group