Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
pytanko laika
Autor Wiadomość
kacper111

Wiek: 23
Dołączył: 19 Kwi 2011
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-03, 13:07   

Tzn ?
 
     
gumisio
gumisio

Wiek: 55
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-03-03, 22:36   

Po prostu jak będę miał coś fajnego do kupna to kupię.
 
     
kacper111

Wiek: 23
Dołączył: 19 Kwi 2011
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-04, 18:03   

A, w dcc, czy analog ?
 
     
gumisio
gumisio

Wiek: 55
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-03-04, 22:35   

Pierw myślałem o analogu,ale zastanawiam się czy jest sens.
 
     
gumisio
gumisio

Wiek: 55
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-03-04, 22:36   

Raczej dcc
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2012-03-04, 23:42   

analog to przeżytek ;-) Chociaż kolekcjonersko można mieć lokomotywy analogowe ;-)
 
     
gumisio
gumisio

Wiek: 55
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-03-09, 23:22   

I znowu dylemat.Tylko proszę nie śmiejcie się ze mnie.Właśnie chciałem zrobić zamówienie na tory.W zasadzie postanowione-Peco (za poradą Miśka) i teraz dylemat Code 80 czy Code55?
 
     
kacper111

Wiek: 23
Dołączył: 19 Kwi 2011
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-09, 23:27   

Ja bym wziął c55
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2012-03-10, 01:46   

code 55
wyglądają bardziej realistycznie
 
     
gumisio
gumisio

Wiek: 55
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-03-10, 08:22   

NO i już po dylemacie
 
     
gumisio
gumisio

Wiek: 55
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-03-10, 08:49   

Mam prośbę .Podrzucicie jakiś link o formowaniu flexa?
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2012-03-10, 15:43   

Wyginasz w łapach ;-)
Tylko, że jak za bardzo wygniesz to się rozjadą podkłady, znaczy będą nienaturalnie wyglądać.
Stąd, wg mnie, na ciasne łuki (makietowe) lepiej użyć gotowych odcinków torów.
 
     
gumisio
gumisio

Wiek: 55
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-03-10, 17:03   

A są takowe w c 55? Wiem,wiem - głupie pytania,ale ja naprawdę zaczynam tą zabawę. Chcę to zrobić w miarę profesjonalnie i dla tego te pytania.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2012-03-10, 17:38   

Peco nie znalazłem, znalazłem Atlasa.
tzn C80 to każdy robi, a C55 jest tylko Atlas

echhh, dylematów a dylematów

zawsze można połączyć C55 z C80 ;-)
 
     
gumisio
gumisio

Wiek: 55
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-03-10, 18:08   

A Peco z Atlasem połączy? No i c80 z c55 mówisz że można łączyć. No a różnica w wysokości jak zniwelować?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group