Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
multiMause
Autor Wiadomość
gumisio
gumisio

Wiek: 54
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-05-05, 22:20   multiMause

Czy ktoś tym już steruje?
 
     
kacper111

Wiek: 22
Dołączył: 19 Kwi 2011
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-06, 21:04   

Ja, i się świetnie sprawuje :D
 
     
elvis
dekoderki

Wiek: 44
Dołączył: 15 Maj 2011
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2012-05-09, 10:07   Re: multiMause

gumisio napisał/a:
Czy ktoś tym już steruje?
A chcesz kupić? Bo mam mówię do sprzedania z polskim menu.
 
     
NEX84


Wiek: 33
Dołączył: 30 Cze 2011
Skąd: Żory
Wysłany: 2012-05-09, 12:56   

A po wiela bo ja jestem na etapie szukania/kupna.. ?!
 
     
elvis
dekoderki

Wiek: 44
Dołączył: 15 Maj 2011
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2012-05-09, 14:23   

A po 250 komplet z pl menu i instrukcją.
 
     
gumisio
gumisio

Wiek: 54
Dołączył: 29 Lut 2012
Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2012-05-11, 23:31   

Posiadam takowe sterowanie ,tylko ni cholery nie wiem jak to uruchomić
 
     
kacper111

Wiek: 22
Dołączył: 19 Kwi 2011
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-12, 11:56   

Poszukaj na YT, tam kiedyś widziałem jakieś filmiki.
 
     
jafrap


Dołączył: 23 Lis 2011
Skąd: z miasta
Wysłany: 2012-06-27, 11:53   

Może się nada? :arrow: http://www.roco.cc/filead...pdf1237_pol.pdf
_________________
Kompromisy są do kitu.
 
     
Alex

Dołączył: 30 Cze 2012
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-07-13, 10:19   

Witam, mam mały problem posiadam MM jeden zestaw oraz LM2 drugi. Postanowiłem to połaczyć, czyli zasilacz, booster, MM manipulator jako master i LM2 jako slawe i nie działa :-( !
Odwrotnie też nie działa i MM pokazuje eror 13 ?
Czy ktoś to razem testował i wie jak to uruchomić (wg Roco jest to compatybilne u mni razem nie chcą działać :cry: )?
 
     
ministerek


Wiek: 53
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-13, 16:51   

Master - przewód 6 żył
Slawe - przewód 4 żyły
może to jest przyczyną
 
     
Alex

Dołączył: 30 Cze 2012
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-07-13, 20:12   

Cztery bez zewnętrznych (jakie)?
 
     
ministerek


Wiek: 53
Dołączył: 18 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-14, 12:25   

wedle wiedzy z internetu gniazdo slave ma nie podłączone zewnętrzne styki. Wynika z tego, że może być przewód 6 - żyłowy. Myszkę slave podłącza się na końcu przy włączonej centrali i wcześniej włączonej myszce master. Ale zawsze w gniazdo slave obok gniazda master w tym samym "pudełku".

Sprawdź, czy obydwie działają jako master, może któraś ma coś uwalone i działa tylko jako slave. Kiedyś gdzieś o tym sporo pisano.
 
     
Alex

Dołączył: 30 Cze 2012
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-07-14, 13:01   

Wykonałem wszystkie możliwe kombinacje połączeń jakie dają 2 komplety (MM) i (LM2).
Wszystko osobno działa prawidłowo (na Master). Gdy załączę LM2 do gniazda Slave pokazuje błąd E7 (LM2), gdy zamienię z MM to MM pokazuje E13. Nie mam pojęcia o co chodzi.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2012-07-14, 14:55   

Ja chyba toto zjawisko miałem dawno temu i mi też uwaliło myszkę - jako SLAVE działała, jako MASTER już nie.
o, znalazłem:
http://www.forum.martel.p...ighlight=master
http://www.forum.martel.p...ighlight=master
http://www.forum.martel.p...ighlight=master
 
     
Alex

Dołączył: 30 Cze 2012
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-07-14, 18:42   

Dziękuję za linki. Przeanalizowałem, posprawdzałem wszystko wygląda dobrze nic spalonego, każdy komplet działa osobno dobrze i nadal jak dołożę do MM - mastera LM2 na slawe nie działa. Załącza się LM2 wyświetla "L2" i nic więcej! Świeci się i nie można nic nasterować tak jakby był zawieszony nie pokazuje błędu. Oba kable są 6 pinowe - równoległe innych kabli nie mam. Skoro wszystko działa na master lokomotywa jeździ można załączać funkcje i programować to może trzeba coś przestawić na Slave tak jak w dyskach lub CD-Romach.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group