Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Terminal kontenerowy Stara Wieś
Autor Wiadomość
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2014-06-27, 15:38   Terminal kontenerowy Stara Wieś

Witam. Mówiłem w Piotrkowie, że działam z modułami. Żeby nie być gołosłownym to wrzucam trochę zdjęć. Stacja co prawda jest polska, ale będzie obsługiwana przez różne pociągi a w szczególności japońskie :->

20140623_190244.jpg
Plik ściągnięto 76 raz(y) 247,73 KB

20140623_190303.jpg
Plik ściągnięto 75 raz(y) 361,38 KB

20140623_190257.jpg
Plik ściągnięto 69 raz(y) 314,17 KB

20140623_190519.jpg
Plik ściągnięto 76 raz(y) 297,47 KB

20140623_190555.jpg
Plik ściągnięto 76 raz(y) 211,47 KB

20140623_190536.jpg
Plik ściągnięto 83 raz(y) 219,35 KB

Stara_Wies_new.jpg
Plik ściągnięto 85 raz(y) 88,61 KB

 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2014-06-28, 18:18   

Jakieś uwagi? Rady?
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2014-06-28, 21:49   

takie podłączenie zasilania do rurki/pręta - ciekawe co będzie ja zaśniedzieje?
takie wygięcie jest tylko w celu podłączenia kabelków od torów, czy też gdzieś tam będzie podłączenie miedzysegmentowe?

te końcówki na laminacie - tak proforma przypomne o rozcięciu w osi torów
no i dla mnie to teraz wygląda badziewnie, mam nadzieję, że jakoś zamaskujesz, zrobisz imitację podkładów?


no a poza tym - przyda się terminal kontenerowy ;-)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2014-06-28, 22:02   

p.s. podmieniłem obrazek z układem torowym na większy
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2014-06-29, 10:25   

Dzięki za odpowiedź. Rurki są lutowane a drut był owijany dookoła, więc nic to chyba nie zmieni, nawet jakby zaśnieziały. Połączenie krzyżowe jest w środku, bo polutowałem na odwrót kabelki po 2 stronach :oops: A laminat będzie rozcięty(rysa pośrodku, bez wycinania podkładów) i zaszutrowany :->
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
  Wysłany: 2014-12-23, 15:21   

Aktualizacja :->

CIMG6900.JPG
Plik ściągnięto 63 raz(y) 208,38 KB

CIMG6911.JPG
Plik ściągnięto 72 raz(y) 228,83 KB

CIMG6912.JPG
Plik ściągnięto 66 raz(y) 194,63 KB

CIMG6929.JPG
Plik ściągnięto 61 raz(y) 340,28 KB

CIMG6915.JPG
Plik ściągnięto 64 raz(y) 307,3 KB

CIMG6933.JPG
Plik ściągnięto 62 raz(y) 363,8 KB

CIMG6909.JPG
Plik ściągnięto 62 raz(y) 287,62 KB

CIMG6925.JPG
Plik ściągnięto 84 raz(y) 253,64 KB

CIMG6926.JPG
Plik ściągnięto 79 raz(y) 262,76 KB

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2014-12-23, 17:56   

:mrgreen: Duże brawa dla tego Pana :-)
 
     
Salamanca


Wiek: 41
Dołączył: 18 Paź 2008
Skąd: Czyste
Wysłany: 2014-12-23, 22:54   

Brawo,brawo. Spoko to wszystko wygląda. :-D
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2014-12-24, 00:31   

Dobrze, że się podoba :mrgreen: Napędy na tych skrzynkach działają elektrycznie i jest polaryzacja :-) Czwarta skrzynka ma przyklejone tory i do końca tygodnia raczej będą działały napędy też :-) Czekam aż Scenic Cement przyjdzie z Modelbahnlippe(plus dwa moduły dźwiękowe :-> ) i wszystko poszutruję już na gotowo. A jak ten rozjazd krzyżowy? Wiem, że tak nie powinno być, ale sami widzicie jakie to długie. Testowałem "amerykanina" Kato i przyjeżdża na pełnej prędkości więc chyba nie jest źle.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2014-12-24, 11:58   

Dobrze jest, czemu by miałó być źle?

jak spolaryzujesz tego anglika to i krótjkie lokomotywy przejadą,
U mnie sie wieszał chyba glaskasten (powoli) ale trójosiowiec chyba juz dawał radę.

To tak pod katem, gdybyśmy chcieli jeździć bawarią z kontenerami ;-)
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2014-12-24, 12:15   

Nie wszystko jest spolaryzowane ;-) Bardziej chodzi mi o realizm. Raczej niemożliwa jest chyba sytuacja żeby na głównych torach był taki rozjazd. Niestety z dwóch stron jest podobna głowica i 4 długie rozjazdy by wydłużyły niemiłosiernie makietę. Walczyłem o metry na bocznicach. Jest tam miejsca na fajne manewry :->
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2014-12-24, 12:34   

Historia zna takie przypadki -rozjazdu krzyżowego w torach głównych.

Jak się da, to spolaryzuj. Bez tego to anglik wredny jest.
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2014-12-24, 12:47   

Źle napisałem zdanie. Powinno być- wszystko jest spolaryzowane :-> Napędy podłączone i działają elektrycznie. Niestety na krótko, bo nie mam zrobionego pulpitu
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2014-12-31, 00:18   

Aktualizacja :-> Trochę trawy i wstępna przymiarka do placu na drewno z suwnicą.

001115.jpg
Plik ściągnięto 68 raz(y) 96,85 KB

rps20141231_001229.jpg
Plik ściągnięto 62 raz(y) 103,79 KB

001156.jpg
Plik ściągnięto 50 raz(y) 122,62 KB

001045.jpg
Plik ściągnięto 57 raz(y) 93,44 KB

001008.jpg
Plik ściągnięto 62 raz(y) 87,47 KB

000943.jpg
Plik ściągnięto 49 raz(y) 103,63 KB

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2014-12-31, 01:08   

Jakiej trawki elektrostatycznej używałeś?
Producent/długość/kolor
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group