Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Terminal kontenerowy Stara Wieś
Autor Wiadomość
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2015-03-27, 16:50   

Spokojnie zrobię przejście :-P Szuter mam ładny więc nie ma co zmieniać. Będzie dobrze :lol:
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2015-04-04, 18:40   

Powoli robi się "backstage" co bym mógł samodzielnie robić wystawy makiety u siebie w mieście.

Łuk 1.jpg
Plik ściągnięto 61 raz(y) 64,02 KB

Łuk 2.jpg
Plik ściągnięto 49 raz(y) 58,08 KB

Łuk 3.jpg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 60,64 KB

Łuk 4.jpg
Plik ściągnięto 41 raz(y) 65,96 KB

Łuk 5.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 66,5 KB

 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2015-05-17, 18:22   

Mała aktualizacja. Czy ta nastawnia może tak zostać czy nie zdarza się tak w rzeczywistości?

Trakcja 5.jpg
Plik ściągnięto 47 raz(y) 88,26 KB

Trakcja 4.jpg
Plik ściągnięto 34 raz(y) 75,28 KB

Trakcja 3.jpg
Plik ściągnięto 43 raz(y) 115,46 KB

Trakcja 2.jpg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 76,78 KB

Trakcja 1.jpg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 97,85 KB

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2015-05-17, 20:43   

średnio
Lepiej by było gdzieś z boku torów

kanały pędniowe, też nie teges
Druciane by szły inaczej, elektrykę też się jakoś inaczej chowa. No i same "napędy" oryginalne by trzeba kiedyś dołożyć ;-)


Poza tym ładny kawałek stacji ;-)
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2015-05-17, 20:54   

Nastawnia nie jest przyklejona więc się ją przeniesie. Kanały nie muszą być jakoś super zrobione, ale fajnie wyglądają. Poszukam na necie jakiś zdjęć. Misiek pewnie oczy Ci łzawią jak widzisz te słupy trakcji elektrycznej? :lol:
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2015-05-17, 22:05   

zdecyduje się jaki obiekt przedstawia makieta i popatrz jak tam są

słupy... zgarnie się kontenerowcami ;-)
poza tym są brzydkie, pruskie są ładniejsze
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2015-05-18, 19:34   

Nie mam wizji. Stawiam to co wydaje mi się, że jest fajne. Pruskie słupy nie wiem czy są lepsze czy gorsze, ale te są tanie i je mam na już :-> Nie zgarniesz ich, bo po pierwsze są odpowiednio wysoko a po drugie nie są przymocowane na stałe :-P
 
     
twardy


Wiek: 51
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-06-12, 05:57   

Ach io... do bani!
_________________
http://norma.fremo.pl
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2015-06-12, 16:19   

twardy napisał/a:
Ach io... do bani!

Co do bani?
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2015-08-20, 17:28   

Trochę zmian na makiecie. Zamiast wadliwego pulpitu przełączniki na bokach makiety. Anglik ma oryginalne napędy peco. Zacząłem też robić centrum logistyczne co wiązało się z poszerzeniem makiety. Szerzej będzie też na terminalu, bo planuje zrobić biurowiec. Skąd można wziąć jakieś fajne ogrodzenia? Potrzebuje też budki strażnika na terminalu. Tę co mam to wzięty z peronu budynek dla kolejarzy. Ktoś coś wie? I ostatnie pytanie o blachę. Z czego zrobić? Potrzebuje żeby pokryć budynek centrum logistycznego.

DSC_0343-1024x768.JPG
Plik ściągnięto 25 raz(y) 115,04 KB

DSC_0342-1024x768.JPG
Plik ściągnięto 28 raz(y) 116,34 KB

DSC_0346-1024x768.JPG
Plik ściągnięto 32 raz(y) 127,06 KB

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2015-08-21, 11:02   

Siatka to tylko trawiona, wtedy by wyglądała realistycznie. Inaczej to by trzeba jakis płot zrobić.
Stróżówka jest fajna, zostaw ;-)

Budynek dociągnij do skraju makiety, taka szpara jest trochę nienaturalna, chyba, że z drugiehj strony też dorobisz imitację drzwi załadunkowych.

jakies duperele na dach by się przydały.
http://nscalesupply.com/Wal/WAL-933-3286.html
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2015-08-21, 16:21   

Tam gdzie jest koniec budynku to chce zrobić siatkę. W ogóle bym chciał zrobić dookoła płot. Te pierdoły fajne, ale priorytetem jest zrobić jakąś elewację, bo faktura tektury słaba jest. Na razie nic nie zamawiam, bo planuje wyjazd do NL a tam wybór będzie duży :lol:
W ogóle to kupiłem wczoraj płyty i chcę robić stację. Na wiadukcie, bo na dole autobusy(tomytec bus system) i pętla tramwajowa. Serwo zamiast napędów. Pytanie czy będzie się gdzie wpiąć, bo styl... Japoński! ;-)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2015-08-21, 22:29   

marcin_kempa napisał/a:
Tam gdzie jest koniec budynku to chce zrobić siatkę. W ogóle bym chciał zrobić dookoła płot.
To się średnio kupy trzyma - mały magazynek się z tego robi.
dostawiając do skraju modułu robisz wrażenie, że "dalej jest tego więcej".
 
     
marcin_kempa

Dołączył: 13 Mar 2011
Skąd: kłobuck
Wysłany: 2015-08-21, 23:56   

No tak, ale przecież tak jeszcze jest ten profil przejściowy więc musiał bym budynek przedłużyć. Niech będzie taki"średni" ten budynek.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group