Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Skierniewice, 3 czerwca. A.D. 2006
Autor Wiadomość
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-09, 17:09   Skierniewice, 3 czerwca. A.D. 2006

wynik wstępnych ustaleń z Arielem:
rozkładamy się w piątek wieczorem, w sobote od 11 schodza sie ludzie. teoretycznie, jeśli nam się chce jechac tam bladym świtem to możemy rozkładać sie w sobotę.
dzień otwarty kończy się chyba kiele 18.

rozkładamy się w tym magazynie, cośmy go oglądali, po niedzieli dostaniemy szkic żeby ustawienie jakies rozsądne wymyslić
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-05-09, 17:15   

piątek wieczór? ops....
druga kwestia: na czym sie rozkladamy? kobyłki? :-P
 
     
wiygN
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-09, 21:34   

Pytanie zasadnicze: kto tam posprząta?
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-09, 21:42   

część gratów oni stamtąd zabiorę. niektórych nie da rady, na przykład nastawnicy, ale jak ustalimy jak będzie stała makieta to poprzesuwaja to chociaż tak, żeby nie przeszkadzało. ja proponowałem kiedyś, że możemy podjechac wcześniej i im pomóc, ale stwierdzili że dadzą radę.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-05-09, 22:13   

pytań pomocniczych ciąg dalszy
1) czy bedziemy jeździc też w cyfrze?
2) czy bede mogł sobie poprzetaczać skład amerykański? albo dwa, malutkie, tylko 16 wagonów :D (więcej nie mam, na razie)
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-09, 22:17   

Misiek napisał/a:

1) czy bedziemy jeździc te? w cyfrze

myślę że spokojnie mozecie, zwłaszcza że mieliście testować odbieranie składów od sąsiada pod dyktando karbowego :D
ale mówie za siebie, mi to tito, ja jem placki ziemniaczane ze śmietaną.
Misiek napisał/a:

2) czy bede mogł sobie poprzetaczać skład amerykański?

na pewno wskazane by było, żebyś wziął te zieloną ślicznotke uzbrojoną w rapido. z oczywistych wzgledow ;-)
 
     
mikser
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-09, 23:13   

hugwa napisał/a:

ja jem placki ziemniaczane ze śmietaną

przecież to jest smaczne...
 
     
paajonk

Wiek: 38
Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2006-05-10, 11:14   

hugwa napisał/a:
stwierdzili że dadzą radę


mógłbym im pomóc ale z wolnym czasem w weekendy u mnie krucho, więc nie wiem czy akurat zgram się czasowo z nimi na akcje sprzatanie
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-05-21, 11:55   

Ariel zeznał, że do dyspozycji mamy powierzchnię 14x6metrów

próbowałem wstępnie coś rozrysować, ale wychodzi mi, że musimy strasznie ograniczyć ilość modułów. wstępnie wychodzi mi, że nie ma szans na jeden z wymienionych modułów
- Markówka
- MM
- techniczny
- 160tka Marcina
- 120tka Huberta

jeszcze pokombinuje z lukiem Zvolacka (o ile jest przejezdny :?: ) wtedy mogą być szanse na coś więcej

poprawka: pokombinowałem, ze Zvolakiem wszystko się mieści :arrow: rysunek

wejście dla publiczności jest (tradycyjnie) od Zwolakowa
 
     
Zvolack
Administrator

Wiek: 48
Dołączył: 07 Sie 2006
Skąd: Istebna
Wysłany: 2006-05-21, 23:36   

luk zvolacka jest nie przejezdny :( jeszcze
_________________
Zvolack
www.zwolakowka.pl
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-05-21, 23:40   

będzie?
 
     
wiygN
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-22, 00:10   

Misiek napisał/a:
nie ma szans na jeden z wymienionych modłów
- Markówka
- MM
- techniczny
- 160tka Marcina
- 120tka Huberta
Przy takiej ilości skrzynek i ograniczonych powierzchniach powinniśmy zacząć się przyzwyczajać, że nie zawsze i nie wszystko da się połączyć.

Misiek napisał/a:
wejście dla publiczności jest (tradycyjnie) od Zwolakowa
Nowa świecka tradycja :-)
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-22, 11:43   

moją krzyzóweczkę można ciąc bez litości, goła wszak jest.... wieczorkiem też coś pokombinuję.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-05-25, 22:31   

bedziem ciąć! nie ma bata
Zvolack zgłosił brak łuku i tak samo nie bierze Markówki, wiec mamy w sumie pare metrów szlaku i jest OK

za to mamy inny pomysł,
ponieważ wygląda na to, że ze Zvolackiem w wiekszosci zabezpieczamy tabor to byśmy chętnie jeździli DCC only :D

macie coś przeciwko?
i tak wychodzi, że bierzemy po 3-4 lokomotywy :D
 
     
wiygN
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-26, 09:56   

Misiek napisał/a:
DCC only
Jak dla mnie może być, przynajmniej nie będę musiał targać taboru i skrzynek.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group