Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Tabor i rozkład jazdy [na spotkaNie skierniewickie]
Autor Wiadomość
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-11, 14:51   Tabor i rozkład jazdy [na spotkaNie skierniewickie]

ufff... wstępniak?

zestaw DB:
Eaos x7
Dresden DB x3
DB/DDR zestaw cystern, bez wagonów ochronnych!!
platformy kłonicowe 2 osiowe x3
platformy usbauart x2
Wdda szutrowki DB x3
W?glarki Es x4
K (wapniarki) x2 Roco oraz Fleischmann

zestaw wagonów DDR:
G dwuosiowy
G trzyosiowy
węglarka Halle
węglarka 4osiowa Piko (ko?a lepsiejsze)
platforma SSkw;
węglarka 4 osiowa Flm 8730
dodane
chłodnia
kwasiarka Flm 8721

osobowy1: Bipa (trix, 2 członowa)
osobowy2: 3x Y-wagen (Piko, na lepsiejszych kołach)

ratowniczy: usbauart (warsztatowy), EDK750, eilzugwagen, platforma
skrajnia: SSt34 (8osiowa platforma), Hecht, platforma
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2006-10-11, 15:02   

Eeee... węglarki to chyba powinny być puste... 8-)
 
     
wiygN
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-11, 16:47   

Pomożemy... wydłubiemy :-)
 
     
mikser
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-13, 00:34   

ja ze swoich to jedynie te pasażerskie FL-a mogę udostępnić (nie wiem czy jest sens ale zawsze) no i mam jeszcze te weglary pikoskie z nadrukiem PKP (zmienione obuwie) i tu sie kończy ilość wagoników..

bo chyba ok1 to nie ma co przytargać - za dużo zachodu z montażem dekodera, jedynie "osiołek" (po uprzednim oddaniu go do warsztatu na Woli)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-13, 07:56   

ok1 już dekoderyzowalem, drugiej na razie nie chce
nad teigrekiem można sie zastanowić ;-)

może weź jednak te swoje osobówki, będą bardziej "epokowo" pasować
 
     
danikb
daN

Wiek: 52
Dołączył: 07 Wrz 2006
Skąd: Praha, CZE
Wysłany: 2006-10-15, 22:11   Re: Rozk?ad jazdy, karty wagon?w itp

mikser napisał/a:
Domyślam się że każdy wagon ma swoją kartę skąd-dokąd oraz co ma wieźć - tylko kiedy oni to robi?.
Misiek napisał/a:
bierzesz karteczkę i w zaciszu domowym opisujesz każdy ze swoich wagoników
http://www.zababov.cz/upl...ove_karty_N.zip
(dla mnie trochę przekombiNowane... zwłaszcza numery wagonów)


Ahoj, cisla vagonu neni nutne vyplnovat. Ale soubor je uplne stejny, jako poziva FREMO. Protoze chceme byt kompatibilni, vzali jsme stejny a jen jej prelozili do Cestiny bez dalsich uprav.

Hi, wagon numbers can be empty, it is not obligatoty item. We took this file from FREMO because of full compatibilty, without any chnges. We only translated file to Czech.

Ahoj Dan
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-15, 22:16   

Po co są pełne dane wagonów? ładowność, waga itd,
(oprócz prędkości, to rozumiem)

let me know, for any reasons is the full data of cars?
capacity, weight, etc. (except speed)
:?:
 
     
danikb
daN

Wiek: 52
Dołączył: 07 Wrz 2006
Skąd: Praha, CZE
Wysłany: 2006-10-15, 22:21   

Hello Misiek, actualy this data are not used. But for the future can be very interested to organize transport of goods on the base of quantity and wagon capacity. There are big differences in the same type of wagons.
Imagine, you have in station request for transport 100m3 of oil. It mens that you will sent wagons with total capacity.
You are right, it is not necesary today. But I have presonaly more than 100 wagons and I do not want change cards in future... :-)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-15, 22:25   

sounds good ;-)

2 weeks left to our attempt of combining DCC operations with goods transport.
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2006-10-16, 15:45   

Co i skąd wożoNo w Alsfeld: http://fremo.jacons.de/up...beseiten-cz.pdf
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-16, 15:49   

robi się powoli z tego Transport Tycoon ;-)

i tak mamy za mało stacji i bocznic ;-)
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2006-10-16, 16:00   

Karta wagonu, 150x200.

gmhs35-232613.png
Plik ściągnięto 16028 raz(y) 37,08 KB

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-16, 17:15   

format prawie jak A5?
łoj, to już model można w skali 1:160 tutaj narysować
pewnie kiedyś będzie trzeba ;-)
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2006-10-16, 22:36   

Eeeee... a nie napisałem, że to sie składa na pół i wkłada w folię??

;-)
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-21, 23:29   

br86/tkt3 --> Adres 3; Vmax 60
mak --> Adres 6; Vmax 90
st44 --> Adres 9; Vmax 95
g12 --> Adres 12; Vmax 65
V60 --> Adres 15; Vmax 55
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group