Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Tabor i rozkład jazdy [na spotkaNie skierniewickie]
Autor Wiadomość
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-21, 23:59   

załóżmy taki przydział maszyn:
3 - osobowy rel. techniczny - misie - zakrzewo i z powrotem
6 - rezerwa/manewry na kopalni
9 - zdawczy rel. techniczny - misie - zakrzewo i z powrotem
12 - towarowy rel. techniczny - zakrzewo
zamiennie z 'przyspieszonym' osobowym techniczny-zakrzewo.
15 - rezerwa/manewry na kopalni.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-22, 00:05   

15 bym na stale do kopalni oddelegował

może dojdzie jeszcze "18" - BR01.5, będzie ekspres, ze zmianą czoła i braniem wody w Zakrzewie

hmm... zasadniczo, może zamiast MaKa od razu dołożyć Br01.5 ?? (dekoder przełożyć)

czym będziemy skrajnie turlać? oddeleguje sie gagara?
myślałem o dwóch amerykańskich trumnach ;-)
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-22, 00:21   

Misiek napisał/a:
15 bym na stale do kopalni oddelegował

tam będzie stacjonował, ale zakładam że marcin będzie chciał ją zdawczym przegonić ;-)
Misiek napisał/a:
może zamiast MaKa od razu dołożyć Br01.5 ?? (dekoder przełożyć)

możesz. wtedy będziemy mieli "wolniejszą" (mniej zajętą) 12, na jakieś zamówienia specjalNe z technicznego.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-22, 00:23   

chyba, że Marcin sie poświęci i przytarga coś jeszcze ze swoich zapasów ;-)
taka Ot1 (o ile ma gniazdo NEM) byłaby bardziej klimatyczna niż Br01.5 ;-)

no nic, pokombinujemy, został tydzień
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-22, 00:31   

kolejNe założenia.
nie będziemy definiować zapotrzebowania na wagony w jakimś tam czasokresie, zamówienia będą realizowane wg rozkładu.
zobaczę jak to wyjdzie, czy zamkniemy się w cyklu godzinnym czy dwugodzinnym, w każdym razie będzie wygodniej kiedy na pierwszy raz będziemy mieli to ciut uproszczone - np osobowy zawsze np 25 i 55 minut po pełnej godzinie.
ale żeby nie było takiej amerykaNki, to oprócz stałych składów osobowych będzie jeszcze obowiązkowy transport węgla na techniczny.
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-22, 00:39   

42 od pługa :-P

@marcin: czy ty aby nie masz jeszcze jakichś Es'ów i platform? węgiel węglem, ale drewno też trza czymś wozić.... aha. weź też woreczek czarnego kruszywa, jeśli jakieś zostało, najwyżej część ładunków będzie w proszku.

zarejestrowałem N-as na stronie FBS, zasysam właśnie demo programu do rozkładów jazdy.
zobaczę co to potrafi :)

matko..... dość porąbane toto jest. ładne tam pitu pitu, prawdziwy rozkład z cymesami wszystkiemi sią tym projektuje...

ps.
fajniutki program, troszku go rozgryzłem, ale na razie musi nam wystarczyć excel. w wersji demo zapisywanie jest wyłączone.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-22, 09:18   

hugwa napisał/a:
węgiel węglem, ale drewno też trza czymś wozić....
nie wystarczą platformy kłonicowe?
hugwa napisał/a:
aha. weź też woreczek czarnego kruszywa, jeśli jakieś zostało, najwyżej część ładunków będzie w proszku.
lepiej szarego, do szutrówek, wungiel w proszku mam (ten, z którego robiłem ładunki)
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2006-10-22, 10:38   

Może coś przegapiłem, ale karta wagonu jest szersza i ma z prawej strony "kieszonkę", w którą wkłada się karteczkę z zamówieniem. Zamówienia nie wędrują osobno, ale każde przypisane jest do konkretnego wagonu, zamawiasz 10 wagonów węgla, wypełniasz 10 "zamówień".
Nooo, dla uproszecznia można by nawet i jedną karteczkę zastosować w tym akurat przypadku :-P

http://www.zababov.cz/upl...va_karta_01.jpg

ex_kartyNaklad.zip
Pobierz Plik ściągnięto 322 raz(y) 4,61 KB

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-22, 11:40   

można jeszcze pokombinować

Hubert: wciśnij gdzieś w rozkład wolnobieżną skrajnię do/z kopalni ;-)
obskoczę ją prywatnym taborem

skrajnia.jpg
Plik ściągnięto 181 raz(y) 27,86 KB

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-22, 16:38   

mikser napisał/a:
no i mam jeszcze te węglary pikoskie z nadrukiem PKP (zmienione obuwie) i tu sie kończy ilość wagoników..
zabierz, przydadzą się, kartki zrobię, ile sztuk?

http://www.spurweite-n.de...elle-Search.asp :arrow: Hochbordwagen 2-achsig; Braun, Holzwunde, Blechturen
 
     
wiygN
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-23, 10:23   

Misiek napisał/a:
V60 --> Adres 15
Fuj! Poproszę 66 póki nie możemy tego zrobić na 14 bitach.
 
     
wiygN
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-23, 10:32   

hugwa napisał/a:
42
42 nie mam. Poza tym na pierwszy raz jedna z dekoderem starczy.

hugwa napisał/a:
platform
Mogę dwie PPww przytargać. Drewno na jedną już zrobiłem :-)

hugwa napisał/a:
demo programu

A jak się nazywa?
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-23, 10:35   

wiygN napisał/a:
hugwa napisał/a:
42
42 nie mam. Poza tym na pierwszy raz jedna z dekoderem starczy.
może i tak... i tak mamy za mało myszy
wiygN napisał/a:
hugwa napisał/a:
platform
Mogę dwie PPww przytargać. Drewno na jedną już zrobiłem :-)
super!
podeślij dane (głównie numery inwentarzowe) - się kartki dopisze
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-23, 10:51   

wiygN napisał/a:
Poza tym na pierwszy raz jedna z dekoderem starczy.

to w takim razie zamieńmy MACa na 01, przyda się taki fajniutki pośpiech :)
myślę, że żeby było sympatyczniej to wykorzystamy przemowo jako przyległości do zakrzewa, czyli składy pasażerskie które będą wg rozkładu miały dłuższy postój w zakrzewie będą odstawiane na postojowe do kopalni, zaś lokomotywa do szopy na obrządzenie.

rozkład się rysuje, acad jest lepszy :mrgreen:
przynajmniej mi liczy sekundy i centymetry i takie tam....
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2006-10-23, 11:26   

hmmm...
czy ten fajniutki pośpiech, złożony z wagonu bagażowego, 4 eilzugów i być może wagonu restauracyjnego zmieści się na peronie w Zakrzewie?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group