Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
FREMO 2007 in Czech
Autor Wiadomość
danikb
daN

Wiek: 52
Dołączył: 07 Wrz 2006
Skąd: Praha, CZE
Wysłany: 2007-09-06, 07:57   

Hi Misiek again,
can I kindly ask you for more detail information about changes in your part of layout? We would like adapt layout plan.
Many thanks
Dan
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-09-06, 08:51   

Hi, Danikb :!:

(in my mind) changes covers:
- Cybinka station RBialPL004 is removed, her place will be occupied by Techniczny1 (MMisPL01)
- in place of Techniczny1..... i don't know! maybe ersatz_techniczny2 (straight track on another module?)
- there are some construction problems with some curved modules, but this will be known later ;-)

(niech no tylko Hugwa wróci z Matrixa)....
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-08, 12:27   

Pytanie od Pavla Kwasnicy:
Ile mamy boosterów, Fredów, LN Boxów?
Rozumiem, że za boostery mogą robić minibox'y, tak?

Misiek, napisz dokładnie ile czego potrzebujemy od Czechów.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-09-08, 12:32   

nasze boostery już podobno jadą
wg mnie wystarczą nam dwa (jeden i tak na stale chcialem podpiąc pod PZO)
LNboxy - ask Władek

Fredów mamy 6? i kilka w drodze, Władek tak twierdzi ;-)

wg mnie od Czechów potrzebujemy:
---- no nie wiem, może kabla jak nam zbraknie? i wtyczek RJ?
i pomocy przy podpinaniu SPAXów ;-)

muszę policzyć za to jak z łącznością telefoniczną, chyba trzeba zakup kontrolowany zrobić kilku sztuk telefonów, na razie mamy 3 sztuki
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2007-09-08, 12:36   

MinoBox to centralka, NIE MOŻE robić za booster.

SPAXów jest 5 szt., w przyszłym tygodniu 4 wysyłam w PL. Nie liczę jednego dla Andrzeja CZARNAKa.

FREDów jest:
-te co w Warszawie chyba 5 lub 6 szt.,
-JA mam dwa,
-KiersNo ma 1 (nowy)
-Zvolack ma 2 szt. (nowe)
Razem 10 lub 11.
"Nowe" znaczy z akurat dzisiejszej dostawy -przyszedł paczek z SK.
:mrgreen:

LN-Boxy moooże będa przed Pragą, najwyżej odbierze się na miejscu.

Podpięcie SPAXa jest banalne, 2 przewody zasilania, 2 przewody do torów, do eRJota kabelek od LN-BOXa. Działa od razu. Aha, co najmniej dwie śrubki do przykręcenia do skrzynki.

Na razie nie umiem się ruszyć na zakupy, mój pojazd w naprawie... w poniedziałek ma być gotowy.
_________________

 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-09-08, 13:30   

Loconet:
za tydzień zrobię w SKierkach remament kablologii i rozgałęźników
zdaje się, że ostatnio wypatrzylem tam też paczkę eRJotek ;-)
w razie czego dokupię trochę drobiazgów

telefony:
centralka plus 3 sztuki, kabla chyba tyle, coby można było połączyć te 3 sztuki z centralką.
wstępnie wychodzi mi, że potrzeba łącznie 8 telefonów (akurat tyle ile obsługuje centralka): przy założeniu, że Markówka i MM mają mieć telefon oraz na PZO wystarczy jeden (manewry w obrębie Okręgu Przemysłowego chyba wystarczą na podstawie łączności werbalno-ręcznej)
szit, kabla to na pewno z 50metrów trzeba kupić

aha - Swarzewo chyba potrzebuje drugi telefon podpięty do czeskiej sieci :?:
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-08, 16:52   

Misiek napisał/a:
Swarzewo chyba potrzebuje drugi telefon podpięty do czeskiej sieci :?:

Tak ma być zrobione....
Misiek napisał/a:
wstępnie wychodzi mi, że potrzeba łącznie 8 telefonów

mniej więcej się zgadza:
1. Swarzewo
2. Misie
3. Zakrzewo
4. Techniczny 1
5. PZO
6. Kopalnia + N.O.P
7. Markówka
8. Zwolaków.

Myslę że Markówkę, Misie i PZO uczynimy bezobsługowymi ale telefon nie zaszkodzi.
Te trzy telefony to te co kupiłeś? Jeśli tak, dolicz czwarty co go mam.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-09-08, 18:13   

tak, trzy telefony są w skierkach
czyli trzeba dokupić 4-5szt.

kopalni i BOP telefon się nie wg mnie nie należy :-)
- halo PZO, tutaj Przemowo, słyszysz mnie?
- Przemowo, tutaj PZO, nie słyszę cię, ale widzę cię doskonale
8-)
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-08, 18:42   

Misiek napisał/a:
kopalni i BOP telefon się nie wg mnie nie należy :-)

OK, można uznać że Przemowo jest częścią N.O.P, a PZO jest po prostu.... no, PZO całego przemysłowego bajzlu :-)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group