Forum modelarzy kolejowych w wielkości N Strona Główna Forum modelarzy kolejowych w wielkości N


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
SpotkaNie w kwietniu - scenariusz, kwitologia
Autor Wiadomość
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-13, 13:51   SpotkaNie w kwietniu - scenariusz, kwitologia

Nie mam pomysłu co możnaby ulokować w tym murowanym magazynie w Przemowie, potrzebne jest coś co wygeneruje jakiś ruch na pozostałych stacjach.
Może niech to będzie "Skład nawozów i materiałów budowlanych - Moryc Janusz Kaczorowski i Syn"?
Zawsze coś.
To da robotę wielu wagonom. Same stacje, zwłaszcza Misie, mają małą przepustowość.
Myślę że w tej chwili sporą część ruchu powinny stanowić pociągi osobowe.
Co do towarów generowanych na stacjach, można zrobić tak:
Przemowo
Kopalnia
Kaczorowski
Zakrzewo
Tartak "Zwardoń"
GS
Misie
GS
Cegielnia Goldberga
Ładownia drewna z Lasów Państwowych

To daje następujący obieg towarów:
(nadawca) - (towar/typ wagonu) - (odbiorca)
KWK Przemowo - węgiel/węglarki - GS Zakrzewo (Zwardoń kupuje w GS), GS Misie, Goldberg
Kaczorowski - narzędzia, cement w workach, nawozy w workach, stal zbrojeniowa/kryte, platformy - GS Zakrzewo, GS Misie
Zwardoń - tarcica/platformy - GS Misie, KWK przemowo, Kaczorowski
Zwardoń - tarcica nieobrzynana, szalunkowa, rusztowania/platformy - KWK
Ładownia LP Misie - kłody, pnie/platformy, dłużyce - Zwardoń
Goldberg - ceramika bud./węglarki, platformy - GS Zakrzewo, Kaczorowski, KWK

Według wstępnych przymiarek do takiego ruchu potrzeba około 12 weglarek, 8-10 platform i 6 krytych - na razie katujmy IV epokę. W V zamieni sie wagony na nowsze, chyba że opracujemy inny scenariusz.

Komentarze poproszę.
Ostatnio zmieniony przez hugwa 2007-04-16, 12:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-04-13, 14:06   Re: SpotkaNie w kwietniu - scenariusz, kwitologia

hugwa napisał/a:
"Skład nawozów i materiałów budowlanych - Moryc Janusz Kaczorowski i Syn"?
Moryc Kaczauer ?
firma istnieje od 29 Adara 5722
hugwa napisał/a:
To da robotę wielu wagonom.
obiegowo czy ilościowo?
hugwa napisał/a:
Komentarze poproszę.
później, na razie szukam C-klempów a potem znikam do Cijakowa
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-04-13, 14:26   

zapowiedź mojego taboru:
3x Gbs, różne numery
2x Es, rózne numery
2-3x Eaos, różne numery
kilka platform (blabla, numery)
2 chłodnie (...)
kilka innych eaosów - jako zwarty skład kursujący z KWK w świat
mogę, dla odmiany zabrać swoją podwójną bipę, powinna wystarczyć, jeździ bez zwarcia,
plus pocztowy ten co poprzednio

lokomotywy jakieś...

innych modeli nie zamierzam zabierać, bo i tak się do plecaka nie zmieszczą.

wpisujcie miasta które popierają....eeee.. to nie forum onetu? ;-)
tzn. dopisujcie sie co kto zabiera i nie zapomnijcie wypełnić kart... nie muszą byc kolorowe i zafoliowane...
zdaje się, że zaktualizowałem dołnloada - chyba jest tam wpisanych trochę moich modeli.
 
     
twardy


Wiek: 51
Dołączył: 23 Sie 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-04-13, 14:41   

Misiek napisał/a:
nie zapomnijcie wyopełnić kart...
:evil:
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-04-13, 14:47   

spotkaNie to nie zabawa kolejką
to styl życia ;-)
http://www.norma.fremo.pl...ighlight=#11807

8-)
 
     
hugwa
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-13, 15:01   

w pole "rysunek" proponuję wstawiać fotki, jesli ktoś nie znajdzie szkicu.
sprobuję dorwać gdzies okładki na karty.

ja wezme 6xEs (chyba jako zwarty skład), hechty i Ai/Bi
plus dwa testowe z magnesami zamiast zderzaków.

część listów przewozowych sie wydrukuje gotowych jak już będą wagony.
tu kolejNa propozycja - może niech każdy wypełni swoje karty i wyśle plik do miśkowatego, żeby zebrał wszystko do kupy.

aha - ponieważ nie mamy telefonów to puste wagony będziemy zamawiać listami na technicznym.
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-04-13, 15:05   

niekóre szkice, można zerżnąć z kolej.of.pl
albo je sobie odpuścić, chyba te kilka wagonów + ich opis na karcie + lupa do odczytania numerów wystarczą?
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2007-04-13, 15:37   

Misiek napisał/a:
http://www.norma.fremo.pl...ighlight=#11807

Zamiast sie Cyfro-Misio-mądrzyć :-P lepiej popoprawiaj robaczki w tym tekście, ludzie i LLudzie czytają :mrgreen:
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-04-13, 15:40   

kiedyś, bedąc w dobrym humorze, przysiadłem przy tym, ale mi się odechciało po pół godzinie walki z łordem

jak masz to w jakimś sensownym pliku to podeslij Hubertowi, on podmieni.

mnie nie ma od 16ej przez najbliższe 48 godzin ;-)
 
     
WM-MODEL
99%


Dołączył: 02 Cze 2006
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2007-04-13, 15:51   

No więc właśnie ta wersja tu jest tą ostatnia wersją ;-) jak jeszcze można było sobie do woli edytować, sobie edytowałem.
W przyszłym tygodniu popoprawiam.

Misiek napisał/a:
mnie nie ma od 16ej przez najbliższe 48 godzin

Kurde... będziemy musieli z tym żyć...
 
     
kiersNo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-13, 19:03   

Misiek napisał/a:
zapowiedź mojego taboru:

to ja wezme V epoke
Samms
4 x Res
2 x Zans ( DEC )
4 x Zagkks ( VTG i STATOIL )
Habis i 2 x Habbins
jak coś moge zabrać
10 x Sdgmns

Lokomotywy ...
Gagar zostaje w domu ...
Class 66 ( jeszcze bez dekodera , ale będzie )
 
     
kiersNo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-13, 22:01   

jak dalej ten cyfro misio program do wpisania wagonów będzie mi dane usuwał to będe bez wagonów i loków :!: :!: :!: :evil:
4 pruby i zawsze coś K..... nie tak. CHMWD ( nie Miśkowi )
 
     
kiersNo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-15, 21:52   

co ja tam nabazgroliłem :oops:

a co do tego programu to w kilku rubryczkach to co niewstawie to pojawia sie "podane dane są nieprawidłowe " czy jakoś tak
ja chyba sobie wydrukuje czyste karty i sam DŁUGOPISEM wypełnie
bedzie szybciej i bez nerwów
 
     
Misiek


Dołączył: 24 Mar 2006
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2007-04-15, 22:21   

rób jak chcesz, byle było

mogę przygotować ileś tam czystych kart, świeży toner w pracy w ksero mamy :-)
 
     
kiersNo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-15, 22:22   

o to ja poprosze :mrgreen:
tylko co mama zabrać ? wiesz co mam to podpowiedz bo mi sie targać niebędzie chciało wszystkiego
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group